Tiek apskatīti visi raksti saistīti ar vārdu Receptes

piparkuku majinaPiparkūkas, kā jau minēju iepriekšējā rakstā ir viena no Latvijas Ziemassvētku tradīcijām, un cilvēki vienmēr cenšas izdomāt jaunas lietas , ko var veidot no šiem brūnajiem cepumiem. Ja jūs uztaisāt paši savu piparkūku mīklu, tieši tādā krāsā, kādā, jūs to vēlaties un arī tieši ar tādām garšvielām, kādas jums patīk, tad noteikti ka vēlēsities no šīs mīklas veidot kaut ko īpašu un piparkūku mājiņa varētu būt viens no šādiem īpašiem rokdarbiem. Piparkūku mājiņas būtībā ir nekas vairāk, kā no piparkūkām izceptas sienas, un jumts, kas vienā, vai otrā veidā salipināti kopā, un izdekorēta ar olu baltumu krēmu, lai padarītu šo visu izveidoto mājiņu vēl pievilcīgāku.
Ja jums ir vēlēšanās izveidot šādu mājiņu jums būs vajadzīgas vairākas stundas laika, gribēšana ķēpāties ar kausētu, jeb šķidru cukuru un vēl arī pacietība šo visu apdarīšanu savienot kopā lēnām lipinot to ar šķidro cukuru. Šodien es parādīšu jums savu piparkūku mājiņas recepti, bet jūs, protams, varat to uzlabot, vai izmainīt un būtībā, jau ne jau gala produkts ir tik svarīgs, kā pats taisīšanas process, kopā ar savu ģimeni visiem jaucoties pa virtuvi, runājoties, smejoties, un papildinot savu Ziemassvētku sajūtu. Mana recepte piparkūku mājiņas veidošanai: Lasīt tālāk »

piparkūkasPiparkūkas jau izsens bijušas liela daļa no ziemassvētkiem, un tieši ziemassvētku laikā mēs visbiežāk ēdam šos īpašos cepumus, jo tie mums atgādina ziemassvētku garšu ar krustnagliņām, kanēli un vēl citām garšas piedevām un ir daļa no mūsu tradīcijām. Bet, lai arī cik labas būtu veikalā pirktas piparkūkas, nekas nevar aizstāt mājās gatavotus cepumus, ar kuriem sacienāt savus savu ģimeni adventes laikā, vai ziemassvētku vakarā!

Šoreiz pastāstīšu jums kādu man sen zināmu recepti, kā vislabāk būtu pagatavot piparkūku mīklu , un , ja jūs tiešām gribat nogaršot vislabākā piparkūkas, ko jebkad esat garšojuši es noteikti ieteiktu jums ņemt šo mīklu un uzcept piparkūkas pašiem!
Jums būs vajadzīgas šādas sastāvdaļas:

  • 2 KG – Cukurs
  • 1 KG – Izsijāti milti
  • 1000 g – sviests
  • 2 glāzes – ūdens
  • 10 karotes – skābs krējums
  • 7 – olas
  • 1 – Karote Sodas
  • 50 – krustnagliņas
  • 2 karotes – rīvēts muskatrieksts
  • 2 karotes – ingvers
  • 2 karotes piparkūku garšviela
  • mazliet citronu miziņas

Vis mīklas veidošanas process sākas ar to, ka jūs ņemat šos 2 Kilogramus Cukura un ieberat tos palielā trauciņā, un uz lēnas uguns nemitīgi maisot jūs sākat šo cukuru kausēt. Pēc aptuveni 20 līdz 30 minūtēm lielākā daļa cukura būs izsūkusi, bet jums noteikti jāsagaida brīdis, līdz viss cukurs paliks brūns, jo piparkūku krāsa būs atkarīga cik brūns būs šis cukurs, jo brūnāks, jo tumšākas piparkūkas. Man personīgi patīk gaišākas piparkūkas, un tāpēc es cukuru izkausēju un pagaidu, kamēr tas ir tikai mazliet brūns, un negaidu, kamēr tas paliek gandrīz melns.

Pēc šīs brīnuma pakāpes iegūšanas jums prātīgi jāpievieno viss ūdens daudzums, un maisot jāsakuļ viss katla saturs viendabīgā masā. Pēc šīs darbības un tālāk jāņem ir sviests un lēni jāpievieno tas masai, lai tas vienmērīgi izkustu un pēc tam, kad masa atkal ir nostabilizējusies pievieno 1/3 no miltiem un atkal masu samaisa viendabīgā kunkulī. Pēc šīs darbības izveides, jums jāpievieno šai katlā esošajai mīklas masai visas garšvielas ieskaitot sodu un arī jāpievieno visas septiņas olas , un atkal jāsamaisa viss viendabīgā masā. Pēc tam kad visas garšvielas un olas ir pievienotas, jūs varat pievienot atlikušās 2/3 no miltiem, nemitīgi maisot nu jau vairs ne tik karsto masu. Kad visi milti būs iemaisīti mīkla gan nebūs vēl pilnībā sacietējusi, un tādējādi tai jābūt vēl kaut cik šķidrai, jeb lipīgai, un nakts pavadīšana ledus skapī apdarīs šo par īstu piparkūku mīklu. Nākošajā dienā ja mīkla tomēr ir nedaudz par šķidru varat droši pievienot vēl mazliet miltus un lūk arī ir jūsu paštaisītā piparkūku mīkla, un nu jūs varat cept savus cepumus!

 

Lapa 2 no 212

Reklāma

Aptauja

Vai esat sākuši domāt par ziemassvētku dāvanām?

Loading ... Loading ...