piparkūkasPiparkūkas jau izsens bijušas liela daļa no ziemassvētkiem, un tieši ziemassvētku laikā mēs visbiežāk ēdam šos īpašos cepumus, jo tie mums atgādina ziemassvētku garšu ar krustnagliņām, kanēli un vēl citām garšas piedevām un ir daļa no mūsu tradīcijām. Bet, lai arī cik labas būtu veikalā pirktas piparkūkas, nekas nevar aizstāt mājās gatavotus cepumus, ar kuriem sacienāt savus savu ģimeni adventes laikā, vai ziemassvētku vakarā!

Šoreiz pastāstīšu jums kādu man sen zināmu recepti, kā vislabāk būtu pagatavot piparkūku mīklu , un , ja jūs tiešām gribat nogaršot vislabākā piparkūkas, ko jebkad esat garšojuši es noteikti ieteiktu jums ņemt šo mīklu un uzcept piparkūkas pašiem!
Jums būs vajadzīgas šādas sastāvdaļas:

  • 2 KG – Cukurs
  • 1 KG – Izsijāti milti
  • 1000 g – sviests
  • 2 glāzes – ūdens
  • 10 karotes – skābs krējums
  • 7 – olas
  • 1 – Karote Sodas
  • 50 – krustnagliņas
  • 2 karotes – rīvēts muskatrieksts
  • 2 karotes – ingvers
  • 2 karotes piparkūku garšviela
  • mazliet citronu miziņas

Vis mīklas veidošanas process sākas ar to, ka jūs ņemat šos 2 Kilogramus Cukura un ieberat tos palielā trauciņā, un uz lēnas uguns nemitīgi maisot jūs sākat šo cukuru kausēt. Pēc aptuveni 20 līdz 30 minūtēm lielākā daļa cukura būs izsūkusi, bet jums noteikti jāsagaida brīdis, līdz viss cukurs paliks brūns, jo piparkūku krāsa būs atkarīga cik brūns būs šis cukurs, jo brūnāks, jo tumšākas piparkūkas. Man personīgi patīk gaišākas piparkūkas, un tāpēc es cukuru izkausēju un pagaidu, kamēr tas ir tikai mazliet brūns, un negaidu, kamēr tas paliek gandrīz melns.

Pēc šīs brīnuma pakāpes iegūšanas jums prātīgi jāpievieno viss ūdens daudzums, un maisot jāsakuļ viss katla saturs viendabīgā masā. Pēc šīs darbības un tālāk jāņem ir sviests un lēni jāpievieno tas masai, lai tas vienmērīgi izkustu un pēc tam, kad masa atkal ir nostabilizējusies pievieno 1/3 no miltiem un atkal masu samaisa viendabīgā kunkulī. Pēc šīs darbības izveides, jums jāpievieno šai katlā esošajai mīklas masai visas garšvielas ieskaitot sodu un arī jāpievieno visas septiņas olas , un atkal jāsamaisa viss viendabīgā masā. Pēc tam kad visas garšvielas un olas ir pievienotas, jūs varat pievienot atlikušās 2/3 no miltiem, nemitīgi maisot nu jau vairs ne tik karsto masu. Kad visi milti būs iemaisīti mīkla gan nebūs vēl pilnībā sacietējusi, un tādējādi tai jābūt vēl kaut cik šķidrai, jeb lipīgai, un nakts pavadīšana ledus skapī apdarīs šo par īstu piparkūku mīklu. Nākošajā dienā ja mīkla tomēr ir nedaudz par šķidru varat droši pievienot vēl mazliet miltus un lūk arī ir jūsu paštaisītā piparkūku mīkla, un nu jūs varat cept savus cepumus!

 

Pievienot komentāru

Reklāma

Aptauja

Vai esat sākuši domāt par ziemassvētku dāvanām?

Loading ... Loading ...